Bezoek Baggermuseum

28-11-2019
Donderdag 28 november hebben we met de 1e jaars klassen van locatie Sliedrecht een bezoek gebracht aan het Baggermuseum. We kregen een rondleiding van meneer Batenburg die heel leuk kon vertellen over de geschiedenis en zijn eigen verhalen als baggeraar. We willen het Baggermuseum en meneer Batenburg hartelijk danken voor de gastvrijheid en de leerzame ochtend.

Hieronder kunt u een verslag lezen van de leerlingen:


Bezoek baggermuseum sliedrecht 28 november 2019
 
Donderdag 28 november zijn we naar het baggermuseum geweest met de klas. Het was een leuke ervaring om mee te maken, meneer Batenburg gaf ons een rondleiding door het bagger museum. Arie Batenburg wist veel over baggeren want hij heeft jaren op een baggerboot gewerkt. meneer heeft veel verteld over hoe het vroeger ging, en hoe het nu gaat en we hebben verschillende dingen achter het glas gezien zoals schepen en we mochten kogels vast houden en we mochten nep goud vast houden om te voelen hoe zwaar dat was. We hebben veel geleerd van het bezoek aan het baggermuseum.

Lisa Janey en Isabelle


Bezoek baggermuseum

We zijn met de klas op donderdag 28 november naar het baggermuseum geweest.
Dit was in Sliedrecht was het 3 minuten lopen van school.
Jay vond het leuk
Cyrano vond het grappig
Denise vond het fasineterd en interesand.
De datum was 28 november 2019
We hebben boten van vroeger gezien.
We konden graven in het zand
En we hebben filmpjes gekeken.
We hebben geleerd van de geschiedenis van het baggermuseum .
We gingen lopend naar het museum.
En meneer Arie Batenburg werkt daar als vrijwilliger.
En het had 2 verdiepingen en Jay stoten zijn hoofd tegen de paal op de 2 de verdieping.
En het was heel leuk en interessant en fasinerend
En meneer Arie Batenburg is rond de 80 jaar

De groeten van Denise van den Berg , Jay Franken en Cyrano Ooms
En de groeten uit groep 1A


Verslag Over het Baggermuseum
 
Donderdag 18 november zijn we bij het baggermuseum geweest.  Het baggermuseum ging over de boten van geschiedenis. We hebben ook geleerd dat Sliedrecht de beste baggerboten van de wereld zijn en we weten hoe de baggerboten worden gemaakt. We vonden het ook interessant over het baggermuseum. We vonden het leuk dat die meneer ook nog een beetje wist hoe hij in de oorlog heeft geleefd en hij had nog ook oude spullen. Voor ons heeft hij vertelt over nep goud, maar ik dacht dat het nog echt goud was. Hij had ook nog over een schilderij verteld wie die mannen waren. Hij had ook nog van die oude pijlen en ook had hij verschillende voorwerpen en hij hij had ook nog verschilden schepen of boten.

Niray Kulakzis en Nick Van Den Dool .


Bezoek Baggermuseum

Wij gingen met heel de klas van school de sprong naar het bezoek  van het baggermuseum .  Op donderdag 28 november, adres Molendijk 204, 3361 ER in Sliedrecht. Lopend met de hele klas in de regen lopen. Waar we uiteindelijk onze jassen uitgedaan. We werden geholpen  door Arie Batenburg, leeftijd rond de 80. Hij zei dat hij geboren was in 1938. Hij zei dat hij vroeger baggeraar was. Hij liet ons zien waar het geld was in de geheime verstopplek.  De Duitsers hadden het niet gevonden.

Hussein en Zakariah vonden het leuk