De Sprong Doet

11-03-2022
Op vrijdag 11 maart hebben de leerlingen uit het eerste leerjaar van de Sprong deelgenomen aan de landelijke NL doet dag. Zo zijn er ook leerlingen van klas S1A naar speeltuinvereniging de Schommel in Molenaarsgraaf gegaan om daar de speeltuin op te knappen voor de opening van het nieuwe seizoen. Leerlingen hebben verschillende opdrachten gedaan en hebben naast een leuke en gezellige dag ook veel geleerd.

Hieronder kunt u verschillende verslagen en foto's zien van deze dag.


Vrijdag 11 maart zijn we naar speeltuin in Molenaarsgraaf geweest. We moesten daar schoonmaken. Iedereen moesten in tweetallen werken. De hond van onze mentor was ook mee .We moesten de speeltoestellen schoonmaken. We hadden pauze en mochten met onze klasgenoten spelen .We kregen eten in de pauze. Ook moesten we onkruid wieden . We moesten om 9 uur op zijn school. we vertrekken om 9,15 en we eindigde om half 3.

Tessa en Sesayt

 

We vertrokken om 9 uur en iedereen was aanwezig. Toen ging de helft in de bus en de andere helft in de auto. Toen we er waren. We gingen onkruid uit de grond halen toen gingen we pauze houden
met de klas van 1A. Ik mocht de hond halen van meneer Coerts en toen gingen we weer aan het werk.  We waren in Molenaarsgraaf bij de speeltuin, maar die zag er niet meer goed uit. Het leek wel verlaten dus we gingen de speeltuin schoonmaken. Toen gingen we weer pauze houden en nu was het een snack. Het was lekker en toen moesten we weer aan het werk. Het was leuk om te doen.

Van Luka   

Vrijdag 11 maart gingen we naar Molenaarsgraaf.
We gingen daar werken voor ander mensen. Dat heet vrijwilligerswerk. Het was daar wel leuk.  
Met de hele klas krijg je een klusje van de meneer en als je klaar bent krijg je weer een nieuwe klus. Je moest om 9.00 op school zijn en om 14.00 waar we klaar. We kregen iets lekkers erbij, dat was lekker. We kregen een klusjes, maar niet alleen. We moesten met groepjes van 2 werken.
 En op de einde mochten we nog zelf spelen. Met de bus en de ander helft auto weg gegaan.

Marwa, Sümeyra en Baedah

Vrijdag 11 maart zijn we naar de speeltuin gegaan om op te ruimen voor de sprong doet dag. We gingen om 09:00 uur naar de speeltuin toe om alles schoon te maken. Zoals de trampoline, glijbaan en schommels. We hebben takken opgeruimd en samengewerkt in tweetallen. We hadden twee pauzes. In de eerste pauze aten we koek en in de tweede aten we hamburgers, kroket en kipburger. Het was de leukste dag op vrijdag.


Chris en Zachary